Kinabladets arkiv

Kinabladets arkiv har tidsskrifter der kan downloades eller læses online, der går tilbage til år 1999.

reol-1

 

 

 

 

 

Her er en oversigt over tidligere udgivne numre (digital udgave) klik her

Nedenstående er indholdsfortegnelse for Kinabladet samt link til det pågældende nummer.

 • Kinabladet nr. 53 Forår 2012

  Kinabladet nr. 53 Forår 2012

  Indhold:
  Den modvillige supermagt – Vicepræsident Xi Jinpings besøg i USA i februar gav præsident Obama og det politiske USA en mulighed for at tage Kinas kommende leder i øjesyn.

  Alle får del i rigdommen – Landsbyen Huaxi med 2000 beboere er af kineserne kendt som Kinas rigeste landsby. Alle familier er millionærer.

  Balladen om Bo Xilai  – Facaden i Kinas ledelse krakelerer før partikongres

  Nyt familiemedlem: En livvagt – Flere og flere kinesere ansætter livvagter til at beskytte sig mod alle former for kriminalitet. En livvagt passer ikke blot på forretningsfolk, men også på deres familier.

  Livet i de tomme vækstbyer – Til trods for den kritiske mediedækning af Kinas moderne ’spøgelsesbyer’ finder man en udbredt optimisme blandt tilflyttere. Kinas moderniseringstiltag i landets råstofrige minoritetsområder er ikke nødvendigvis slået fejl.

  Den nødvendige indvandring  – Kvinder fra Kinas nabolande bidrager til at rette op på balancen mellem kønnene

  Verden rykker  indenfor – 594.000 udlændinge i Kina udgør kun 0,05 procent af folketallet.

  Jeg vil gerne arbejde hos Mærsk – Lin Ke fra Tangshan var heldig, da han blev udvalgt til at studere i Danmark.

  Kinesisk kærestekultur  – Tre skoleelever om at være ung i Kina

  To boganmeldelser : Yu Hua  China in Ten Words – Frisk og anderledes indblik i Kinas nyere historie

  Jin Ping Mei, I vers og prosa, Et elegant kinesisk kærlighedseventyr

  Læs alle artiklerne i Kinabladet nr. 53 Forår 2012 PDF format

  eller læs det online her

 • Kinabladet nr. 52 Vinter 2011

  Kinabladet nr. 52 Vinter 2011

  Indhold:

  Tema: Kønshierarkier:

  Nye normer for Kinas kvinder og mænd – Også i Kina identificerer kvinder og mænd sig via normer og relationer, status, idealer, uligheder og usynligheder.

  Asiens syge mand har genvundet kræfterne – Kinesiske mænd og kvinder under Qing-dynastiet (1644 -191 1) virkede i europæernes øjne både syge og svagelig.

  Ulighed både før og efter fødslen – De gamle argumenter for at foretrække sønner frem for døtre mister betydning, og dog vil de fleste helst have en søn.

  Tobaksvaner for eliten og for folket – Tobaksrygning har været og er stadig en vigtig kulturel markør for maskulinitet og magt i Kina. Men den moderne kinesiske kvinde kan også bruge tobakken til at markere sig.

  Uligheden fortsætter i den tredje alder – Allerede i 1954 blev et princip om lighed mellem mænd og kvinder skrevet ind i forfatningen. Men målsætningen er aldrig blevet fuldt realiseret. Kvinder tvinges ud af arbejdsmarkedet før mændene.

  “Rigtige mænd” på bunden af samfundet – “Gule tyre” var i 1900-tallets første halvdel den negative betegnelse for en slags mellemmænd i varehandelen. Nutidens gule tyre lever af kopivaremarkedet

  Kinesiske tigermødre i ambivalent rolle – Kinesiske fædre er bløde og forstående, mens mødrene styrer strengt – for børnenes skyld, naturligvis.

  Ny teknologi åbner op for ny aktivisme – Digital Video har gjort det muligt for Kinas marginaliserede grupper at give åbent udtryk for de særlige problemer, de slås med, og som samfundet overser.

  En Kinamands forvandling – Det traditionelle kinesiske mandsideal var, set med vestlige øjne, svagt, og feminint. OL i Beijing i 2008 satte tingene på plads for kineserne.

  Munke, eunukker, skuespillere – og sex – l Kinas sidste kejserdynasti, Qing, herskede et meget stift moralkodeks, der rangordnede mænd.

  Kinesiske bøssekone” rejser sig i protest – Heteroseksuelle kinesiske kvinder vil ikke snydes ind i et ægteskab med kinesiske skabsbøsser.

  Uafhængige i valgkamp: “En gnist kan tænde en præriebrand” 2011 og 2012 er der lokalvalg i Kina. Mod sædvane har en del kendte borgere meldt sig som kandidater til en post i et lokalråd. De betegner sig selv som uafhængige.

  Flammende protester blandt munke. – Tibetanske buddhister har taget et nyt middel i brug for at protestere mod Kinas Tibet-politik

  Kulturarv trues af turistindustrien – En af Kinas største turistattraktioner, Vestsøen ved Hangzhou, er i år optaget på FN’s liste over verdens mest værdifulde ku ltur- og naturfænomener. Det er ikke nødvendigvis en god nyhed.

  Et kinesisk kunstværk: Zhang Xiaogang – er sandsynligvis Kinas mest efterspurgte og højst betalte avantgardekunstner.

  Fjernsyn skal opdrage, ikke underholde. – Millioner af tv-seere i Kina må fra nytår undvære deres store ugentlige tv-oplevelse gennem mange år, når datingprogrammer og kinesisk X-Faktor gik over skærmen . Nu skal seerne se opbyggeligt fjernsyn.

  Danskeres forretningserfaringer i Kina (boganmeldelse) – Christina Boutrup Kina – Sweet & Sour

  Fantastisk fortælling i fantastisk streg (boganmeldelse) – Bag om Kulturrevolutionen. Et Kinesisk liv ,
  l . Faderens tid, 1950-1976.

  Læs alle artiklerne i Kinabladet nr. 52 Vinter 2011 PDF format

  eller læs det online her

Klik på ovenstående nummer for at læse tidligere numre af Kinabladet.  Rækkefølgende er faldne hvor 1 er det nyeste nummer og det højeste tal er det første nummer af Kinabladet.