Kinesisk mad på danske restauranter 2 – på jagt efter den mest „autentiske“ kinesiske restaurant i København

Af Mads Vesterager Nielsen

Her bringer vi anden del af artiklen om kinesiske restauranter i København. Første det er tidligere bragt her på hjemmesiden. Hele artiklen kan du læse i Kinabladet! Se link her: http://www.kinabladet.dk/about/

Yue Cai – det sydkinesiske køkken

Taste of Fortune, Nytorv 19

Sushi og dim sum lyder ikke umiddelbart betryggende for den velbevandrede kinesiskrestaurantgænger, men deres dim sum er lavet af friske råvarer med god service. Bestil en greatest hits af deres dim sum og prøv i samme vending deres suancaiyu og zicaijuan.

Restaurant Canton, Vesterbrogade 20

En stor restaurant, som du helt sikkert har prøvet dem i Kina. Serverer solid yuecai i selskabsstørrelser. Hu Jintao har spist der i 2012, så burde du ikke også prøve det, bare for at smage, hvad der er en formand værdigt?

Royal Garden, Dronningens Tværgade 30

Der går rygter om, at det var her, at prins Joachim og grevinde Alexandra fik stillet deres yuecai sult, mens Alexandra endnu ikke var grevinde.

Det er en af de ældre og klassiske dim sum restauranter i København.

 

Diamond Rice, Bredgade 29

Nyåbnet kinesisk restaurant på det mondæne Bredgade. Det kan til tider være svært at få bord, da kinesiske turistgrupper ankommer i pendulfart fra de omkringliggende seværdigheder. Forsøg at tage derned, når der er få kunder i butikken, så bliver der kræset for dig. Jeg var specielt glad for en ret fra Xinjiang, hvis navn jeg har glemt i skrivende stund, men deres dim sum og xiaolong bao kan også varmt anbefales.

 

Bei/dongbeicai – Det Nord- og Nordvestkinesiske køkken

Corner & I, Helgolandsgade 2.

Mo Yan giver sit bifald. Det bør være nok grund til at besøge den mindst én gang. Har du været i Shaanxi før? Så har du endnu mere grund til at tage derhen og prøve deres dao-shaomian, der smager lige så krydret som det rødstøvede højland i Shaanxi. Når du alligevel er der, så bestil fuqifeipian, det smager virkelig forrygende.

1+1 Street Kitchen, Jagtvej 101

Leder du efter et hipt sted at få dit lamian, niuroumian eller dandanmian

fix? Så er din søgen overstået. Interiøret ser ud, som en hipster må have håbet, at et kinesisk gadekøkken ville tage sig ud med alt, hvad det indebærer af fintlakeret træ, stål og IKEA skamler.

Kimchi, Vesterbrogade 114

Lad dig ikke forvirre af navnet. Restauranten serverer nordvestkinesisk og koreansk mad, fordi disse køkkener har influeret hinanden gennem tiden. Jeg har ikke selv spist der, men den blev varmt anbefalet af to dongbei kinesere.

Magasasa i Kødbyen, Flæsketorvet 54-56

Kødbyklinkerne giver en umiskendelig gadekøkkenstemning, som det kan opleves mange steder i Kina. Jeg har simple behov og går efter niuroumian (nudler med oksekødssuppe).   Onde tunger har sagt, at kvaliteten er gået ned ad bakke, siden den åbnede, men bedøm selv, om suppe og nudler lever op til dine forventninger.

 

Chuancai – det centralkinesiske køkken

Magasasa 1 + 2, Istedgade 19 & Amagerbrogade 44.

Du har sikkert været der før. Magasasa er et sikkert valg og sandsynligvis også der, du har taget din familie hen, når du ville traktere dem med ægte kinesisk mad. Jeg er helt vild med yuxiangrousi, så den ret er blevet bestilt her flere gange, end jeg tør stå ved. Spørg tjeneren om chuancai specialiteter og kom på en krydret rejse gennem Sichuan og Hunan. Chuancai skal nydes stærk, så det er bedst, hvis du ikke skræmmes af chili skalaen på deres menukort. Forbered dig på måske at fælde en chili tåre!

Wanda, Amagerbrogade 175

Denne restaurant er blevet anbefalet af to kandidatstuderende fra Københavns Universitet, gå forbi buffeten og bestil deres lammekoteletter, det skulle være virkelig godt.

Fusionskøkkener

Goomi, Strandgade 20

Fører hovedsageligt retter fra Thailand, Kina og Japan. Bestil lidt forskellige retter på tværs af de forskellige landes køkkener og spørg de kinesiske ejere om, hvad der går godt sammen. Jeg blev positivt overrasket!

Redbox, Store Kongensgade 42

Fransk-asiatisk fusionskøkken. Denne restaurant blev anbefalet af flere herboende kinesere. Den er på min liste

over restauranter, jeg vil besøge inden for den nærmeste fremtid.

 

Mads Vestager Nielsen er kandidat-studerende, Sino-Danish Center, Beijing.