PANDA-TRILLINGERNE LEVER  OG HAR DET GODT

Kæmpepandaen Ju Xiao har født trillinger, meddelte direktøren for Chimelong Safari Park, en zoologisk have i provinsen Guangdongs hovedstad Guangzhou, den 29. juli 2014. Det var en nyhed, der fandt vej til verdenspressen, for der er, ifølge China Daily, kun født pandatrillinger i Kina tre gange før – i 1967, 1999 og 2013. I ingen af tilfældene overlevede alle tre unger. Så hvis det nye sæt trillinger overlevede, ville de være de eneste pandatrillinger i verden. Det ville være et mirakel, fastslog safariparkens direktør.

Miraklet skete. Nyhedsbureauet Xinhua bragte den 1. februar 2015 et foto af pandaungerne, der nu havde levet i seks måneder og dermed havde passeret det officielle mål for, at de var levedygtige.

Betegnelsen et mirakel er ikke nogen overdrivelse. På grund af panda-bjørnenes ringe formeringsevne er det en glædelig begivenhed, når en pandabjørn nedkommer med blot én levedygtig unge.

Lige siden fødslen er Ju Xiaos trillinger blevet behandlet, som var de berømtheder inden for underholdningsbranchen.

Med panda-ambassadøren, Kinas berømte pianist Li Yundi, og safariparkens personale med pandatrillngerne i  baggrunden præsenterede tre børn de nye navne: Kùkù (kølig), Shuàishuài (smuk) og Méngméng (sød). (Foto: Xinhua).

Med panda-ambassadøren, Kinas berømte pianist Li Yundi, og safariparkens personale med pandatrillngerne i
baggrunden præsenterede tre børn de nye navne: Kùkù (kølig), Shuàishuài (smuk) og Méngméng (sød). (Foto: Xinhua).

Den første store begivenhed var at få navngivet de tre verdensberømtheder. Safariparken udskrev en konkurrence på internettet om forslag til navne. Der kom 1,2 mio. forslag fra hele verden. Af de dem valgte safariparken 100 og overlod det til et panel af dyreeksperter og voksne og børn fra alle samfundslag at finde de tre foretrukne navne. De blev offentliggjort ved en fest i safariparken.

Her var hovedpersonen en af Kinas mest berømte pianister, Li Yundi. Han spillede for pandatrillingerne Chopins Nocturne samt den kinesiske klassiker Clouds Chasing the Moon.
For Chimelong Safari Park har trillingerne været et tilløbsstykke: Hver dag besøger over 1000 turister parkens tre berømtheder, oplyser parkens direktør.

Kinabladet har i nr. 33 Forår 2007 bragt en artikel:
Pandaen – Kinas venskabsambassadør. Læs artiklen her